dissabte, 9 de març del 2013

PROJECTE EN CURS: Bodegó trobat

I. Fernandez
Els alumnes de 2n curs de Cicle Formatiu de Grau Superior Fotografia Artística han cotinuat  enviant-nos la mostra dels seus treballs. 

Per refrescar-vos una mica la memòria, recordarem els conceptes principals del projecte fotogràfic "Bodegó trobat"  a través del seu coordinador  Eusebi Vila:

Posteriorment a la recerca d’informació sobre els referents de la natura morta en l’àmbit fotogràfic, tant el publicitari com l’artístic, es planteja a l’alumnat la realització d’un seguit d’imatges que per concepte i per estètica enquadrin amb la idea de bodegó, que hauran de cercar per l’entorn urbà.
És a dir, no s’ha de construir sinó “descobrir” una escena que per enquadrament, punt de vista i elements que la formen, la puguem interpretar i entendre com a natura morta. L’alumne no ha de manipular l’escena, no pot tocar, posar ni treure cap  element, cal treballar a nivell de recursos fotogràfics per obtenir la imatge.

La finalitat és que l’alumnat prengui consciència de com es pot interpretar de nou un gènere clàssic, i com mantenint unes constants referencials podem trobar una imatge original o diferent. Per exemplificar aquesta darrera frase, en plantejar l’exercici poden donar-se unes pautes típiques del bodegó clàssic com podrien ser cert simbolisme en els elements o la composició centrada i el format apaïsat. O bé optar per la llibertat total, que sovint genera bones expectatives de treball i resultats sorprenents.

 Voleu veure els nous resultats?
Carmen Iborra
Arienne Martins


Carolina Garcia
A.Gibert



Susana Colomera







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada